martes, 9 de junio de 2009

Oh Europa...



7 de juny: Eleccions del Parlament Europeu.


És trist que entre la ignorància d'uns i l'arrogància dels altres ens estem carregant un dels òrgans de govern més infravalorats i del qual ens hauriem de sentir orgullosos: la Unió Europea.
La repercussió que té sobre la vida quotidiana de les persones és major de la que ens imaginem, si no fos així segurament Espanya estaria d'una altra manera i molt diferent (per no dir pitjor) de la que estem ara. No entenc perquè els polítics s'entesten en portar allà les persones més incompetents -quan hauria de ser el contrari- i es dediquen a posar verds els uns als altres en plena campanya electoral, i tampoc entenc a la gent que decideix no votar per no perdre un dia a la platja (ei, que l'estiu serà llarg eh...).
Em rebenta bastant que la participació de vot hagi estat del 45% (!!!), al final tenim el que ens mereixem. Després no ens hauriem de queixar de si ens governen uns "fatxes" que només pensen en els seus interessos. Així ens va...
També em rebenta que els partits no hagin fet autocrítica. Són justament ells els que haurien d'incitar a la població a sentir-se part d'aquest projecte, en explicar els punts del programa i no a temes superflus com la corrupció o el retorn de les dretes, com si fossin el llop. Si les coses es fan bé no s'ha de recórrer ni a la por, ni als insults. I desgraciadament són dues coses de les quals s'ha tirat molt (massa) de veta en aquesta campanya.

En senyal de protesta, porto un parell de dies sense veure la televisió generalista i especialment les notícies. Passo de sentir cada dia la mateixa cançoneta.

4 comentarios:

John Rikard dijo...

Es triste, la gente es asi de ignorante... Y es mas triste aun para España, que ha sido una de las grandes ganadoras de la UE. De todas maneras creo que el problema realmente es la "carencia" de autoridad de Europa sobre los gobiernos, o al menos el hecho de que parezca que sea asi, ya que hace que veamos el parlamento europeo como menos importante.

Esther del Campo dijo...

Pobre estel de la Unió...!!!! has sigut molt gràfica aquesta vegada, Laia!
Europa té molta repercussió en les nostres vides, és clar, però el problema és que no ho percebem. I no és només culpa de l'estat espanyol en general, ni dels catalans, sinó és a nivell de tota Europa. Impera l'euroesceptiscisme perquè no ens saben vendre el que és realment Europa. Que només un de cada tres catalans s'hagin acostat a les urnes és molt greu... I avui ja se n'han oblidat del tema. Així ens va, sí.

Alba dijo...

No és que la gent sigui ignorant, és que ningú s'ha encarregat de fer arribar el missatge correctament. Ja hem vist quin ha estat el to de les campanyes, el de sempre, atacar l'enemic. No només és culpa de la poca consciència política de la gent, sinó que els polítics mateixos s'hi llueixen cada dia. I sinó, que ens expliquin, com bé dius Laia, per què hi envien els més incompetents? Potser això d'Europa no s'ho creuen ni ells...

John Rikard dijo...

No se si he entendido tu comentario bien del todo, pero creo que estoy de acuerdo contigo, en eso de que nadie nos ha hecho llegar la verdadera importancia de Europa. Europa es segun el fondo monetario mundial la economia mas fuerte del mundo, es como la analogia japonesa frente a la invasion mongol; un dedo no tiene fuerza, pero un puño si. Y si no le damos la importancia que se merece Europa no podremos aprovechar del todo la fuerza de la union economica entre nosotros y nuestros vecinos.